Kocsonyafesztivál közelről – beszámoló és képek az ország legnagyobb gasztrokulturális rendezvényéről

Megosztás

Nemcsak az este volt eseménydús Miskolcon a kocsonyafesztivál nyitónapján, a vendégek bőséggel szerezhettek élményeket egész nap a sétálóutcán és környékén. Pillanatok, hangulatok a rendezvényről, ahol a béka valóban pisloghatott – többek között a kereskedőknél kapható ételek és italok árai miatt. Ilyen volt a fesztivál első napja egy újságíró szemével.

Márciusban újra Miskolcon a Kocsonyafesztivál, amelyen a Borsod24 tudósítója is ott volt, s fotóriportban számolt be a látottakról, emellett résztvevőket is kérdezett az érzéseikről. 

– Óh, én ott voltam, amikor Edit és Vilmos – a város egyik akkori vezetője és tanácsadója – egy lakatot tett a Szinva hídra és aztán hamarosan több száz lakat lett ott – mondta Balog Ottó fesztiválozó és barátnője hozzátette: az persze most már mindegy, hogy mára szétmentek a kapcsolatok, vagy évek múlva dicsekedni lehet, hogy megmaradtak és szép családok bontakoztak ki a kezdeti barátságokból.

– A Kocsonyafesztivál Miskolc brandje lett, ezt ma már senki sem vitatja, a miskolci lakosság elfogadta és eljön akkor is meglátogatni, ha a pénztárcája szűkössé lett és nehezen tudja kifizetni az 5000 forintos egytálételeket vagy a 3000 forintos lángost – tette hozzá Kovacsics Klaudia egyetemista, aki régi ismerősei meghívására jött Miskolcra.

Van persze olcsóbb ár is, de a fizetésekhez képest sokak drágának találják a kínálatot. Amikor a Kocsonyafesztivál elindult, akkor megfizethetőek voltak az ételek, italok, ajándéktárgyak. Azóta több év telt el, és ma szinte felháborodottan nézik az emberek az árakat, feltehetjük a kérdést, hogy ki tehet erről. A közönség egy része kérdezi ezt, a másik része meg szeretne szórakozni és megissza a jó és drága pálinkát, és nem kérdez semmit.

Jól érezzük magunkat, felhőtlenül. Néha azért megyünk a színházba is, mert szeretjük magunkat jól érezni. Szeretjük például a Csárdáskirálynőt, énekeljük a slágereket – mondta Horváthné Gizella.

Az ország egyik legjobb vidéki színháza Miskolcon működik, ezt mutatták be a miskolci színészek a Kocsonyafesztivál nyitónapján, akik a színház jegyirodája melletti lakóház dufartja alatt tartják évente szórakoztató előadásukat a fesztiválon. Eperjesi Erika, Kincses Károly, Lajos András most is hozták igazi énjüket, Varga Andrea pedig jazz-énekesi kiválóságával tündöklött.

Jó, hogy van itt nekünk ez a Kocsonyafesztivál és szeretnénk, ha lenne még tovább, hogy ez a város tudja még, hogy fontos a vidék jól-léte az ország számára. Még két napig tart majd az étel-ital mustra, ezúttal több mint ötven fellépővel, köztük a fiatalok kedvelt hírességeivel, de itt lesznek a régi nagy zenekarok, így a P Mobil, az R-Go, vagy a Bon-Bon. Műsorok lesznek a gyerekeknek, többek közt fellép a közkedvelt Diri-Dongó együttes is, s nem maradhat el a neves DJ-k fellépése sem.

A békák ezúttal is pisloghatnak – ha csak képletesen is – a miskolci kocsonyákban. 

Szerző és képtulajdonos: M. Vadas Zsuzsa

Képek szerzői joga: M. Vadas Zsuzsa és Borsod24

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek